Klub budućnosti – Košarkaški klub “Temnić”

Košarkaški klub “Temnić” iz Varvarina nastavlja ekspanzijom košarke u Opštini Varvarin. U subotu je odigrana utakmica između devojčica koje se već dve godine takmiče u Kvalitetnoj ligi Regiona centralne Srbije i dečaka koji će se od naredne sezone takmičiti i koji predstavljaju budućnost naše košarke.

U narednom periodu, kontinuiranim radom želimo da oformimo što više takmičarskih selekcija kako bismo motivisali najmlađe da se bave sportom, a svakako da svako od njih želi da zbog svojih drugara,drugarica, brata ili sestre bude član našeg kluba.

Cilj nam je da ukažemo na to da je od izuzetne važnosti da se naši najmlađi sklone od računara, tableta ili mobilnih telefona i da barem 5-6 sati nedeljno provedu trenirajući i baveći se nekim sportom, a pogotovo košarkom je ona sport u kome se najvise razvijaju psiho-fizicke sposobnosti.

Valjalo bi napomenuti da se naš klub zalaže za očuvanje najvažnijih ideala, a to su drugarstvo, fer plej, zabava i igra pre svega, što je deci u ovom periodu najvažnije. U našem klubu treniraju dečaci i devojčice od 2006 pa sve do 2013 godišta i okupljamo oko 60tak dece iz naše, ali i iz susednih Opština.

Naše devojčice proslavljaju pobedu!!!

Leave a Reply