Uspešna godina za košarkaški klub Temnić

Ova godina je prekretnica u životu Košarkaškog kluba “Temnić” za razliku od prethodnih godina, doživeli smo veliki broj uspeha. Pre svega govoriću o prethodnoj sezoni i napomenuću osvojena sva 4 mini basket turnira u konkurenciji devojčica, ubedljivim skorom od 12 pobeda i 0 poraza, takođe i osvojeno prvo mesto u Regionu Centralne Srbije u tom uzrastu.

Ekipe Temnić 1 i Temnić 2

Ove sezone 2019/2020 u uzrastu mlađih pionirki se takmiče dve ekipe, Temnić 1 i Temnić 2. Ekipa Temnić 1 je ovu sezonu u grupi B RKSCS završila na prvom mestu sa skorom od 5 pobeda i 1 porazom i izborila prolazak u dalje takmičenje gde će se boriti sa ekipama iz Kragujevca i Smederevske Palanke za prvo mesto u regionu, dok je Temnić 2 ekipa koju čine mlađe devojčice završio takmičenje na četvrtom mestu.

Prvi put u istoriji organizovane su i letnje pripreme u mestu Rožanstvo na planini Zlatibor, gde su takođe učestvovale i devojčice iz Ćuprije, Smederevske Palanke i Jagodine. Sa svim devojčicama su radili treneri Predrag Stanošević, Branko Sajčić, Danijel Jaćimović, Dražen Simonović i Vesna Đorđević. Važno je napomenuti i pohvaliti se činjenicom da su ekipe Sistem 1 i Temnić 1 prvaci u svojim grupama mlađih pionirki, dok je ekipa Ćuprije prvak u konkurenciji pionirki u svojoj grupi, što govori o uspehu samih priprema i radu ovih trenera.

Takođe, ove godine 14. aprila organizovan je prvi u istorji Mini basket turnir u Varvarinu, učestvovale su ekipe KK Temnić, KK Sistem 1, KK Sistem 2, KK Foka i KK Plana. Turnir je završen prvim mestom naše ekipe.

30. aprila ove godine održan je košarkaški turnir za devojčice, u kome su učestvovale ekipe KK Temnić 1, KK Temnić 2, KK Sistem, KK Bagdala i KK Rtanj. Ekipa Temnić 1 osvojila je na ovom turniru drugo, a ekipa Temnić 2 treće mesto.

4. avgusta KK Temnić učestovao je na turniru u basketu za mlađe pionirke u Ćupriji u sastavu Jelena Stevanović, Martina Cvetković, Tamara Miladionović i Viktorija Bekčić i na tom turniru je osvojeno prvo mesto.

Prvo mesto na turniru u basketu u Ćupriji

U konkurenciji devojčica 2007. godišta na prvom regionalnom treningu regiona Centralne Srbije, Zapadne Srbije, Republike Srpske i Raško- kosovsko metohijskog koji se održao u Smederevskoj Palanci od 70 košaršica učestovale su naše Jelena Stevanović, Kristina Ružić i Sara Bogdanović. Na narednom treningu koji je održan u Kragujevcu naš kapiten Jelena Stevanović je bila u konkurenciji od 40 najboljih, da bi svojim kvalitetom prošla i na treći trening i ušla u 24 najboljih košarkašica u ovim delovima Srbije.

Slika sa prvog treninga

Pored toga organizovano je dosta utakmica između dečaka i devojčica, međustobnih utakmica itd.

Škola košarke Temnić takođe radi sa velikim uspehom trenutno u školi košarke trenira oko 50 tak dece, što je ogroman broj obzirom na veličinu naše opštine.

Ukratko ove godine smo: osvojili 4 mini basket turnira, završili na prvom mestu u mini basket ligi Centralne Srbije, bili 3 u drugoj Regionalnoj ligi u sezoni 2018/2019, u sezoni 2019/2020 ekipa Temnić 1 je na prvom mestu u grupi B, osvojen je basket turnir u Ćupriji, organizovani su mnogi turniri, druženja sa drugim ekipama, učestvovali smo na dosta turnira, naša košarkašica Jelena Stevanović je u najboljih 24 košarkašica u polovini Srbije. Sve ovo pokazuje uspeh našeg rada i našeg kluba.

U narednoj godini očekujemo još vise uspeha, više rada i napretka. Imamo želju da još više osavremenimo i upotpunimo rad naše škole košarke kako bi bili konkuretni najboljih srpskim klubovima i da budemo centar ženske košarke u Rasinskom okrugu. Ali naravno, ne smemo zapostaviti mušku košarku gde ćemo sa našim dečacima učestvati u takmičenju. Takođe bih se zahvalio lokalnoj samoupravi na svoj pomoći u funkcionisanju našeg kluba.

Za kraj kao predsednik kluba, želeo bih da se zahvalim, svoj deci koja treniraju u našem klubu, da im poželim puno sreće, zdravlja i uspeha u novoj, 2020. godini, a takođe i svim građanima naše opštine.

Leave a Reply